Operaties bij katten

Wij voeren een veelvoud aan operaties uit bij de kat binnen onze kliniek. Voor een aantal daarvan hebben we een standaard pakketprijs gemaakt, zodat eigenaren een beter beeld hebben van de te verwachten kosten. De genoemde operaties zijn dus niet de enige ingrepen die wij op vakkundige wijze uitvoeren. Heeft u verdere vragen, neem dan contact met ons op.

Het is altijd lastig om puur op kosten te vergelijken als het gaat om gezondheidszorg. Duurder is niet altijd beter, goedkoper niet altijd slechter. Vraag daarom altijd ook na bij een praktijk wat het precies inhoudt, en hoe ze te werk gaan. Wij staan achter onze kwaliteit, en wij vinden onze prijzen redelijk. Maar tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat het veel geld kan zijn.

Baarmoederontsteking of pyometra

Het verwijderen van een baarmoeder bij een pyometra is een chirurgische ingreep waarbij de geïnfecteerde baarmoeder wordt verwijderd om een levensbedreigende aandoening te behandelen waarbij pus zich ophoopt in de baarmoeder.

Blaasstenen katBlaasstenen

Het verwijderen van blaasstenen houdt in dat de blaasstenen die zich hebben gevormd in de blaas van de kat worden verwijderd via een operatieve ingreep om pijn, urinewegobstructie en andere complicaties te verlichten.

Darmbiopten

Het nemen van darmbiopten betreft het verzamelen van kleine weefselmonsters uit de darmen van de kat om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen van gastro-intestinale aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen.

Keizersnede

Het uitvoeren van een keizersnede is een operatie waarbij kittens worden verwijderd via een incisie in de buik van de kat als natuurlijke bevalling niet mogelijk of gevaarlijk is, waardoor het leven van zowel moeder als kittens wordt gered.

Penisamputatie

Een penisamputatie is een procedure waarbij het volledige penisweefsel van een kater wordt verwijderd. Hierdoor wordt de urineweg verbreed. Deze operatie wordt gedaan bij katers die een verstopte urineweg hebben en niet te ontstoppen zijn, en bij katers die ondanks therapie verstopt blijven raken.

Nefrectomie: het verwijderen van een nier

Het verwijderen van een nier en een ureter omvat het operatief verwijderen van een beschadigde of aangetaste nier en de verbinding tussen de nier en de blaas van de kat om ernstige gezondheidsproblemen te behandelen zoals trauma of tumoren.

Wat kost deze operatie bij een kat?

IngreepPrijs
Pyometra (baarmoederontsteking)€ 800,-
Blaasstenen€ 900,-
Darmbiopten€ 950,-
Keizersnede€ 1000,-
Penisamputatie€ 1100,-
Nier en ureter verwijderen€ 1200,-
Genoemde prijzen hebben betrekking op operaties die geheel tijdens openingstijden vallen
Deze prijzen zijn exclusief de diagnose van de aandoening
Prijzen gelden voor deze operatie onder standaard omstandigheden: presenteert de patiënt zich op een bijzondere manier, dan kan de prijs afwijken

Staartamputatie

Het uitvoeren van een staartamputatie bij een kat omvat een chirurgische ingreep waarbij een deel of de gehele staart van de kat wordt verwijderd, vaak vanwege trauma, ernstige infecties, of aangeboren afwijkingen, met als doel pijnverlichting, het voorkomen van verdere complicaties en het bevorderen van genezing.

Poot amputatie kat
Katten kunnen nog een heel veel kat zijn met drie poten

Femurkopamputatie

Een femurkopamputatie bij een kat betreft het verwijderen van de heupkop van het dijbeen van de kat, meestal als gevolg van ernstige trauma’s, heupafwijkingen of tumoren. De poot zelf kan dan nog prima functioneel en pijnloos zijn daarna!

Pootamputatie

Een pootamputatie bij een kat is een operatie waarbij de hele poot van de kat wordt verwijderd, vaak als gevolg van ernstige verwondingen of tumoren, met als doel pijnverlichting, herstel van de mobiliteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de kat.

Wat kosten deze operaties bij een kat?

IngreepPrijs
Staartamputatie€ 650,-
Femurkop amputatie€ 1200,-
Pootamputatie€ 1250,-
Genoemde prijzen hebben betrekking op operaties die geheel tijdens openingstijden vallen
Deze prijzen zijn exclusief de diagnose van de aandoening
Prijzen gelden voor deze operatie onder standaard omstandigheden: presenteert de patiënt zich op een bijzondere manier, dan kan de prijs afwijken

Afspraak maken

MediumLink (opklikken)
Telefoon078 - 737 0251
Whatsapp afspraak makennaar Whatsapp
Online afspraak makenlink naar formulier
Facebook messenger afspraak makenMessenger Dierenkliniek Dordrecht
E-mailbalie@dierenkliniekdordrecht.nl