Operaties bij honden

Wij voeren een veelvoud aan operaties uit binnen onze kliniek. Voor een aantal daarvan hebben we een standaard pakketprijs gemaakt, zodat eigenaren een beter beeld hebben van de te verwachten kosten. De genoemde operaties zijn dus niet de enige ingrepen die wij op vakkundige wijze uitvoeren. Heeft u verdere vragen, neem dan contact met ons op.

Het is altijd lastig om puur op kosten te vergelijken als het gaat om gezondheidszorg. Duurder is niet altijd beter, goedkoper niet altijd slechter. Vraag daarom altijd ook na bij een praktijk wat het precies inhoudt, en hoe ze te werk gaan. Wij staan achter onze kwaliteit, en wij vinden onze prijzen redelijk. Maar tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat het veel geld kan zijn.

Anaalklieroperaties

Het verwijderen of marsipialiseren van een anaalklier bij een hond houdt in dat één of beide anaalklieren chirurgisch worden verwijderd of opengelegd om verstopping, infecties en pijn te verlichten. Deze standaardprijs geldt niet voor chirurgie in geval van tumoren.

Baarmoederontsteking of pyometra

Het verwijderen van een pyometra betreft het chirurgisch verwijderen van de geïnfecteerde baarmoeder van een teef om een levensbedreigende aandoening te behandelen waarbij pus zich ophoopt in de baarmoeder.

Blaasstenen verwijderen

Het verwijderen van blaasstenen bij een hond omvat het operatief verwijderen van stenen die zich hebben gevormd in de blaas van de hond, om pijn, urinewegobstructie en andere complicaties te verlichten.

Darmbiopten

Het nemen van darmbiopten bij een hond betreft het verzamelen van kleine weefselmonsters uit de darmen van de hond om een nauwkeurige diagnose te stellen van gastro-intestinale aandoeningen zoals inflammatoire darmaandoeningen.

Keizersnede

Het uitvoeren van een keizersnede bij een teef is een operatie waarbij pups worden verwijderd via een incisie in de buik van de hond als natuurlijke bevalling niet mogelijk of gevaarlijk is, waardoor het leven van zowel moeder als pups wordt gered.

Omentalisatie prostaat

Een omentalisatie van de prostaat is een operatie waarbij het omentum, een vlies in de buikholte, wordt gebruikt om de prostaat van een reu te bedekken en stabiliseren, vaak na chirurgische verwijdering van een ontstoken prostaat.

Hernia perinealis

Het repareren van een hernia perinealis bij een hond omvat het chirurgisch herstellen van de breuk in de perineale regio van de hond, vaak geassocieerd met een verzakking van het rectum, om normale darmfunctie te herstellen en verdere complicaties te voorkomen.

Wat kost deze operatie bij een hond?

IngreepPrijs
Anaalklier, één€ 400,-
Anaalklier, beide€ 700,-
Blaasstenen€ 900,-
Darmbiopten€ 950,-
Pyometra (baarmoederontsteking)€ 1000,-
Keizersnede€ 1000,-
Prostaatomentalisatie€ 1100,-
Hernia perinealis€ 1400,-
Genoemde prijzen hebben betrekking op operaties die geheel tijdens openingstijden vallen
Deze prijzen zijn exclusief de diagnose van de aandoening
Prijzen gelden voor deze operatie onder standaard omstandigheden: presenteert de patiënt zich op een bijzondere manier, dan kan de prijs afwijken

Cherry eye

Het repareren van een cherry eye bij een hond betreft een chirurgische ingreep waarbij de uitstulping van de traanklier in het derde ooglid wordt gecorrigeerd en teruggeplaatst naar de oorspronkelijke positie om ongemak, irritatie en mogelijke complicaties te verhelpen.

Othematoom of bloedoor

Een othematoom repareren omvat het draineren van het bloed of vocht dat zich heeft opgehoopt in het oor als gevolg van trauma of ontsteking, gevolgd door het herstellen van de normale vorm en functie van het oor om pijn te verlichten en verdere schade te voorkomen.

Enucleatio bulbi of oog verwijderen

Een enucleatio bulbi is een operatie waarbij het oog van de hond chirurgisch wordt verwijderd, vaak als gevolg van ernstig letsel, glaucoom of kanker, om pijn te verlichten en verdere complicaties te voorkomen.

Teca

Een teca operatie is een chirurgische ingreep waarbij het oorkanaal van een hond wordt verwijderd om chronische oorontsteking en pijn te behandelen. Deze ingreep wordt alleen uitgevoerd in zeldzame gevallen.

Wat kost deze operatie bij een hond?

IngreepPrijs
Cherry eye€ 400,-
Bloedoor€ 650,-
Oog verwijderen€ 700,-
TECA€ 1400,-
Genoemde prijzen hebben betrekking op operaties die geheel tijdens openingstijden vallen
Deze prijzen zijn exclusief de diagnose van de aandoening
Prijzen gelden voor deze operatie onder standaard omstandigheden: presenteert de patiënt zich op een bijzondere manier, dan kan de prijs afwijken

Vulvoplastie

Het uitvoeren van een vulvoplastie bij een hond omvat een chirurgische ingreep waarbij de uitwendige geslachtsorganen van de teef worden gecorrigeerd of aangepast, vaak om anatomische afwijkingen zoals een te kleine of nauwe vulva te verhelpen, waardoor problemen met urineweginfecties en ontstekingen worden verminderd.

Enterotomie: vreemd voorwerp in de darmen

Het verwijderen van een corpus alienum middels een enterotomie betreft een operatie waarbij een vreemd voorwerp dat zich heeft vastgezet in de darmen van de hond wordt verwijderd door middel van een incisie in de darmwand, waarna het voorwerp wordt verwijderd om obstructie en mogelijke darmperforatie te voorkomen. In zeldzame gevallen  moet een stuk darm worden verwijderd, of moeten er meerdere voorwerpen verwijderd worden. Dan geldt de genoemde prijs niet.

Keizersnede

Een keizersnede bij een teef is een operatie waarbij de buik van de hond wordt geopend en de pups chirurgisch worden verwijderd, vaak in noodsituaties waarin een natuurlijke bevalling niet mogelijk is of levensbedreigend is voor zowel moeder als pups, waardoor het leven van beide wordt gered.

Wat kost deze operatie bij een hond?

IngreepRichtprijs
Vulvoplasty hond€ 800,-
Vreemd voorwerp darmen€ 1000,-
Keizersnede geheel buiten kantooruren€ 2200,-
Dit zijn prijzen voor aandoeningen waarbij teveel uitzonderingen mogelijk zijn om echte pakketprijzen te noemen. Gemiddeld komen we op de hier genoemde prijzen uit. Om een echte schatting te krijgen kunt u ons altijd contacteren.

Afspraak maken

MediumLink (opklikken)
Telefoon078 - 737 0251
Whatsapp afspraak makennaar Whatsapp
Online afspraak makenlink naar formulier
Facebook messenger afspraak makenMessenger Dierenkliniek Dordrecht
E-mailbalie@dierenkliniekdordrecht.nl